Eiberhof - Vries Zuid

Vries

€324.500 - €725.000 v.o.n.

 • Status
  In verkoop
 • Woningen
  23
 • Types
  4
 • Woonoppervlakte
  130 - 190 m2

Omschrijving

Vries is een esdorp in de gemeente Tynaarlo in het noorden van de provincie Drenthe, tussen Assen en Groningen. Vries is de hoofdplaats van deze gemeente vanwege de vestiging van het gemeentehuis.
Vries had zo’n 4.000 inwoners in 2022 en ligt tussen De Hondsrug en natuurgebied De Holten. De omgeving is zeer bosrijk en oeroud: er zijn sporen te zien van twaalf miljoen jaar geleden! Ook het dorpje zelf heeft een lange en interessante geschiedenis. Er zijn overblijfselen gevonden uit de achtste en tiende eeuw.
Hoewel oud, is de tijd in Vries niet stil blijven staan. Het dorp heeft zelfs een kernfunctie voor de drieduizend inwoners van de omliggende dorpen Zeijen, Tynaarlo en Donderen. Vries heeft relatief veel winkels en voorzieningen omdat de genoemde dorpen vrijwel geen middenstand meer hebben.
In de 17e eeuw lag Vries aan de Oude Rijksweg aan de postwagenroute Groningen – Amsterdam. In 1825 kwam de verharde weg Assen – Vries – de Punt tot stand. Voor het doortrekken naar Meppel had de regering destijds geen geld; dit was pas in 1939 afgerond. Daarna stimuleerden de aanleg van het Noord-Willemskanaal (1861) en de spoorlijn Groningen-Zwolle (1870) de groei van het dorp. Na de tweede Wereldoorlog werd de gemeente Vries een forensengemeente voor Groningen en Assen. Het centrum rond de brink is sinds 1970 beschermd dorpsgezicht met o.a. de hervormde kerk, Saksische boerderijen, lindenbomen, klinkerweg en de café’s Onder de Linden en Het Wapen van Leiden.

Uitbreidingsplan Vries-Zuid
Vries-Zuid is een uitbreidingswijk met dorpse allure en een gemêleerd aanbod van woningen. In totaal worden er 75 woningen gebouwd in verschillende fases.

Het plan Vries-Zuid is verdeeld in de volgende vijf verschillende deelgebieden:
- Deelgebied 1 “Wonen aan het lint”
- Deelgebied 2 “De nieuwe graskampen”
- Deelgebied 3 “Wonen op ’t veld”
- Deelgebied 4 “De dorpse straten”
- Deelgebied 5 “De transparante rand”

De deelgebieden hebben hun eigen sfeer met het dorpse en landelijke als samenhangende gemene deler.

Het uitbreidingsplan van Vries-Zuid krijgt Vries maakt gebruik van de bestaande oude structuren in het landschap waarmee verschillende woonsferen worden gecreëerd. Dit geeft verschillende doelgroepen de mogelijkheid om op een eigentijdse te wonen in het karakteristieke dorp Vries. De rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen hebben heldere woningplattegronden met uitbreidingsmogelijkheden.
Voor de materialisatie hebben we gekozen voor een ingetogen mix van bakstenen in twee variaties met subtiele accenten. In combinatie met de groene hagen in de wijk maakt dit het karakter van de dorpse straten.

4 rijwoningen
De rijwoningen zijn 5,70 meter breed (binnenwerks) en hebben een hoge gootlijn. De woningen zijn voorzien van fraai metselwerk met accenten in de zijgevel en voorgevel.
Op de begane grond bevindt zich een ruime tuingerichte woonkamer met open keuken.
Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een complete badkamer. Op de tweede verdieping is een ruime zolder waar, indien gewenst, nog een extra (hobby/werk)kamer gerealiseerd kan worden.
De kavels zijn ruim waardoor er ruimte is voor 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

12 twee-onder-één kapwoningen
De twee-onder-één kapwoningen zijn in 2 varianten ontworpen. Type A (bouwnummer 5 t/m 8) zijn standaard voorzien van een bijkeuken en een aangebouwde berging/stallingsruimte. De begane grond kan optioneel uitgebreid worden met een uitbouw van 2,40 meter.

Type B (bouwnummer 9 t/m 16) is standaard niet voorzien van de bijkeuken en een berging/stallingsruimte. Optioneel kan de woning uitgebreid worden met een bijkeuken en/of een uitbouw van 2,40 meter. Standaard is type B niet voorzien van een berging. Na oplevering dient koper hier zelf invulling aan te geven. Dit kan na oplevering gecombineerd worden met bijvoorbeeld een overkapping.

Type A en B hebben een beukmaat van 5,70 meter en een hoge gootlijn. De woningen zijn voorzien van fraai metselwerk in 2 verschillende kleurenmixen en bijpassende dakpannen met eveneens accenten in de zijgevels en voorgevels. Ook wordt om het woonkamerkozijn bij bouwnummer 5, 7, 10, 12, 13 en 15 fraké gevelbekleding toegepast.
De berging/ stallingsruimte bij bouwnummer 5 t/m 8 wordt eveneens voorzien van fraké gevelbekleding wat de woningen een gevarieerde uitstraling geeft.
Op de begane grond bevindt zich een ruime woonkamer met open keuken. Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een complete badkamer. Op de tweede verdieping is een ruime zolder waar, indien gewenst, nog een extra (hobby/werk)kamer gerealiseerd kan worden. Parkeren kan op de eigen oprit.

7 vrijstaande schuurwoningen
De 7 unieke schuurwoningen zijn ontworpen met oog voor de prachtige locatie, een perfecte combinatie van landelijke charme en modern comfort.
Er zijn twee ontwerpen te onderscheiden:
Type A is in de lengte gepositioneerd op de kavel en kenmerkt zich door het robuust overstek op de kopgevel. De topgevel van dit type is voorzien van openslaande deuren en houten lamellen tegen houten staanders.

Type B is in de breedte georiënteerd op de kavel en heeft aan de terraszijde ook een prachtig overstek.

De indeling van de woning is bijzonder. De vide in de woonkamer geeft je het gevoel van ruimte en rust. Aangrenzend is de royale woonkeuken met mogelijkheden voor een kookeiland. De woning is voorzien van een slaapkamer en complete badkamer op de begane grond, een bijkeuken en een grote inpandige berging/stallingsruimte. Op de verdieping zijn twee slaapkamers, een hobby- of werkruimte, een 2e badkamer en een separaat toilet gelegen. De badkamers zijn voorzien van luxe sanitair. Zowel aan de voor- als achterzijde van deze villa’s zijn mooie grote raampartijen opgenomen. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op de groenzone met fruitbomen!

Informatie en verkoop

Boekholt nieuwbouwspecialist
Suikerlaan 25
9743 DA Groningen

T: 050 - 311 46 47
E: nieuwbouw@boekholt-partners.nl

Stel een vraag

Impressies

1/19
2/19
3/19
4/19
5/19
6/19
7/19
8/19
9/19
10/19
11/19
12/19
13/19
14/19
15/19
16/19
17/19
18/19
19/19

Woningtypes

Prijslijst

Downloads