Meerbos Meerstad

Meerstad

€445.000 - €599.500 v.o.n.

 • Status
  In verkoop
 • Woningen
  28
 • Types
  7
 • Woonoppervlakte
  115 - 181 m2

Omschrijving

Meerbos, Meerstad
Aan de Noordoostelijke rand van Meerstad, in de wijk De Zeilen, wordt in het Groningse veenlandschap gebouwd aan een gemeenschap in de natuur. Hier gaat de groei van het bos gelijk op met de bouw van boswoningen voor jong en oud. Bouwen aan én in de natuur gaan hand in hand. Bewoners leveren een actieve bijdrage aan hun groene woonomgeving. Takken, groot en klein. Bladeren die de takken sieren en de paden bedekken. Mos dat groen oplicht tussen de bomen. Dit kan, als de woonomgeving volgroeid is, het uitzicht zijn als jij je woonkamer binnenkomt en over je houten veranda naar buiten kijkt. Het zonlicht valt door de verdiepingshoge ramen de woonkamer binnen en laat buiten de dauw op de spinnenwebben schitteren.

In Meerbos beleef je het beste van beide werelden.
De architectuur is er volledig op gericht om het buitenleven te integreren in je woonbeleving. Binnen en buiten sluiten dan ook naadloos op elkaar aan. Is buitenleven je tweede natuur, in Meerbos bouw je samen aan je ultieme woonbeleving.
In je woning ben je niet alleen omringd door groen. Daklichten brengen het groen in alle denkbare tinten naar binnen. Van frisgroen in de zomer tot warm roodbruin als de herfst zijn intrede doet. Je leeft in de natuur. Op een zomerdag loop je vanuit je woonkamer, met een verse kop koffie, je veranda op en adem je de frisse buitenlucht in. En dat op fietsafstand van de binnenstad van Groningen.

Wonen aan een bostuin
De 28 nieuwbouwwoningen in Meerbos zijn gelijk verdeeld met veertien boslodges en veertien woodcabins. Bij zowel de boslodges als de woodcabins deel je de buitenruimte met je buren.
Om te voorkomen dat iedereen toegang heeft tot de terrassen van bewoners vormen greppels de natuurlijke afscheiding tussen de velden. Door deze natuurlijke afscheiding loopt het groen visueel wel door. Dit vrije zicht versterkt het buitengevoel. Net als in een open plek om te spelen en te ontmoeten. In Meerbos woon je samen. Elke woning heeft één toegewezen parkeerplaats, en daarnaast voldoende parkeergelegenheid in de vorm van 14 algemene parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn strategisch geplaatst op loopafstand van de woningen, om ervoor te zorgen dat auto’s gemakkelijk bereikbaar zijn zonder de esthetiek van de woonomgeving te verstoren. Op deze manier wordt parkeergelegenheid naadloos geïntegreerd in de omgeving.

* De Boslodges *
Samen groots wonen in de natuur. Een boslodge bestaat uit meerdere woningen onder één kap. Variërend van een levensloop geschikte hoekwoning tot een gezinswoning met drie volledige woonlagen. Voor elke levensfase een type woning onder het dak van de boslodges. De boslodges, er zijn er drie, zijn ontworpen voor diverse leeftijdsgroepen met een gedeelde leefstijl. Samen actief en natuurgericht wonen!
- Boslodge Lijsterbes:
Dit woningtype is speciaal ontworpen voor een levensloopgeschikt programma. Ca. 115 m2, eerste verdieping vrij in te vullen.
- Boslodge Beuk:
Twee woonlagen met een derde woonlaag als zolder, optioneel met vaste trap. Ca. 121 m2, 3 slaapkamers.
Boslodge Meidoorn:
- Twee woonlagen met een derde woonlaag als zolder, optioneel met vaste trap, inpandige berging. Ca. 121 m2, 3 slaapkamers.
- Boslodge Eik:
Met drie royaal ingerichte woonlagen met een woonkeuken op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping is er niet bezuinigd op leefcomfort. Ca. 181 m2, woon- en werkkamer op de eerste verdieping.

* De Woodcabins *
Intiem wonen tussen de bomen Tussen de woodcabins door lopen kleine intieme straatjes. Ze verbinden de woningen en geven je toegang tot het omliggende landschap. Deze individuele woningen kenmerken zich, elk type op zijneigen manier, door terrassen en vensters die zich richten op het optimaal beleven van de omgeving waarin de cabins staan. Binnen- en buitenleven door elkaar heen.
- Woodcabin Kers:
Je terras is het verlengde van je woonkeuken. Op een warme zomerdag schuif je de deur open en haal je buiten naar binnen. Dit woningtype is speciaal ontworpen voor een levensloopgeschikt programma. Ca. 122 m2, eerste verdieping vrij in te vullen.
- Woodcabin Walnoot:
Door de speelse inrichting op de begane grond heb je in je woonkamer een hoek die je passend bij jouw situatie invulling kan geven. Ca. 140 m2, 3 slaapkamers.
- Woodcabin Kastanje:
Ruime woonkamer grenst in gehele breedte aan de veranda, keuken via doorgang toegankelijk, drie woonlagen met 4 slaapkamers. Ca. 156 m2.

Duurzaamheid
Meerbos woningen zijn gasloos en mogen zich energiezuinige woningen noemen die voldoen aan de BENG-norm. BENG staat voor bijna energie neutraal gebouw. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en dankzij de bodemwarmtepomp is het in de woningen koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. En duurzaamheid is meer dan een energieneutraal gebouw. Sociale duurzaamheid is zeker zo belangrijk in project Meerbos waar samen- en natuurgericht wonen centraal staat. Wat ook niet onbelangrijk is in Groningen is bevingsbestendig wonen. Bevingsbestendig bouwen is een vereiste in Meerstad en hier voldoen de Meerbos woningen dan ook aan.

Het groenste stadsdeel
Meerstad staat bekend om haar groene karakter en de centrale plek die het Woldmeer inneemt. De visie van Meerstad is dan ook niet voor niets dat natuur en ruimte een grote invloed hebben op het woongeluk van de inwoners. Strand Meeroevers, waar je je onder andere vermaakt door te suppen, te kajakken, te beachvolleyballen bij zonsondergang of te dolen door het maïsdoolhof, is hier een mooi voorbeeld van. Natuur, ruimte én woongeluk! Net als Park Meerstad, waarin kunst en natuur gecombineerd worden. Met ook hier weer de mogelijkheid om te zwemmen, want het Woldmeer blijft hét hart van het stadsdeel.

Meer dan groen
Woongeluk is ook een basisschool en een kinderopvang in de buurt, een gezondheidscentrum nabij en de mogelijkheid om boodschappen te doen, zonder hier ver voor te hoeven rijden of fietsen. In Meerstad vind je, naast ruimtelijk wonen, alles om in je eerste levensbehoefte te voorzien. Wel zo praktisch, want zo hou je tijd over om optimaal van de natuur, of je uitje in de stad te genieten.

De Zeilen
Wijds, ruim en tegelijkertijd intiem en dorps. In de nieuwste wijk van Meerstad, De Zeilen, worden in totaal 600 woningen gebouwd. De waterrijke wijk heeft eilanden op het Woldmeer, je vindt hier boomrijke lanen én een afwisseling van open en bosrijke gebieden. In het bosrijke gebied, achter de dijk en het Slochterdiep, worden de boslodges en de woodcabins van Meerbos gebouwd. Een groene en luwe woonomgeving in de waterrijke wijk.

Meerstad – Groningen
Met de auto, fiets, het OV óf de boot, in Groningen ben je zo! Kies je ervoor om de auto te laten staan, dan is het nog geen half uur fietsen naar het centrum van Groningen. Of pak bij Tersluis QLink lijn 5, die brengt je via het UMCG en het centrum naar het Centraal Station. Heb je meer tijd, ga dan eens met de boot, want watersport in Meerstad gaat verder dan recreëren op en aan het Woldmeer. Via de sluis heb je een directe toegang tot de stad én verder. Het doorgaande vaarwater reikt van het Wad tot aan de Friese Meren en ver daarbuiten. En dat allemaal vanaf het Woldmeer.

Informatie en verkoop

Boekholt nieuwbouwspecialist
Suikerlaan 25
9743 DA Groningen

T: 050 - 311 46 47
E: nieuwbouw@boekholt-partners.nl

Stel een vraag

Impressies

1/29
2/29
3/29
4/29
5/29
6/29
7/29
8/29
9/29
10/29
11/29
12/29
13/29
14/29
15/29
16/29
17/29
18/29
19/29
20/29
21/29
22/29
23/29
24/29
25/29
26/29
27/29
28/29
29/29

Woningtypes

Prijslijst

Downloads