Financiering

Een nieuwbouw hypotheek is advies op maat. Scherp financieel advies bij Boekholt nieuwbouwspecialist: dé specialist voor nieuwbouwhypotheken. Een nieuwbouwtraject ziet er anders uit dan het kopen van een bestaande woning. Je hebt te maken met een bouwperiode die vaak 8-12 maand in beslag neemt, waarin al wel kosten worden betaald. De samenhang tussen de eigen woning, hypotheek en de nieuwbouwwoning op financieel gebied wordt door Scherp financieel advies volledig in kaart gebracht.

Nieuwbouw hypotheek

Hoe zit het met dubbele lasten gedurende de bouw? Bovendien moet u bepalen of u de huidige woning al wilt verkopen of pas nadat de bouw is voltooid. Hoe zit het met een toegestane overwaarde op de woning? In de ‘vrij op naam prijs’ zit vaak alleen de grond en cascobouw begrepen, maar wat kunt u verder nog bijlenen aan meerwerk / afbouw? Ook is lang niet elke geldverstrekker geschikt voor nieuwbouw. Zo zit er onderscheid in houdbaarheid van hypotheekoffertes en kosten die over een zogenaamd bouwdepot worden gerekend. Wilt u weten hoe u er voor zorgt in financiële zin?

Onze adviseurs

Jeroen Koops van 't Jagt

Financieel adviseur

Hannelore van den Bosch

Financieel adviseur

Andy Rijskamp

Financieel adviseur

Unieke samenwerking

Scherp financieel advies is onze partner in wonen omdat zij voor een eerlijk en onafhankelijk consult staan. Scherp vergelijkt en bemiddelt bij alle geldverstrekkers in Nederland. De directie ligt in handen van Jeroen Koops van ’t Jagt, die meer dan 13 jaar ervaring heeft in het vak. Jeroen maakt graag tijd voor u vrij als u interesse heeft in één van onze vele nieuwbouwprojecten. Aansluitend kunt u vrijblijvend aanschuiven bij Boekholt nieuwbouwspecialist om alle onderdelen in kaart te brengen. Scherp financieel advies is gevestigd bij ons op kantoor, aan de Suikerlaan 25 in Groningen. Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend gesprek of vul onderstaand formulier in en er wordt z.s.m. contact met u opgenomen.

Hypotheekadvies bij Scherp
  • Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend & kosteloos
  • Echt onafhankelijk hypotheekadvies in Groningen: onze adviseurs vergelijken alle aanbieders
  • Zeker weten dat u de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie hebt, nu én in de toekomst
  • Uw afspraak kan telefonisch, digitaal of bij ons op kantoor
  • Klantscore op advieskeuze.nl van 9,9
  • Alles geregeld, van offerte tot het afsluiten van de hypotheek

Maximale hypotheek berekenen

Bent u nieuwsgierig hoeveel u kunt lenen en wat de maandlasten van uw hypotheek in Groningen zullen zijn? Hier kunt u uw maximale hypotheek berekenen door uw gegevens in onderstaande tool in te vullen. De calculator geeft op basis van uw inkomen een indicatie van wat u maximaal kunt lenen. Dit mag volgens de overheid niet meer dan 100% van de woningwaarde zijn. Deze indicatie is alvast ter voorbereiding op een vrijblijvende afspraak voor hypotheekadvies. #kosten hypotheek

Handig om te weten: vaak kunt u extra lenen wanneer u uw woning gaat verduurzamen.

Nadelen aan maximale hypotheekberekening

Deze rekentool houdt geen rekening met persoonlijke situaties zoals de aflossingsachterstand, restschuld en overwerk. Wat u maximaal conform wet- en regelgeving mag lenen, is wat ons betreft echter lang niet altijd verantwoord. In onze adviesgesprekken gaan we samen aan de slag om er achter te komen wat u maximaal maandelijks wilt en kunt besteden, aan welke eisen en voorwaarden de hypotheek moet voldoen en wat de toekomst eventueel voor u in petto heeft. Pas dan weet u zeker wat een verantwoorde maximale lening is.

Altijd een lage hypotheekrente

Via onze hypotheekadviseurs zijn hypotheken van alle banken en geldverstrekkers beschikbaar. Hierdoor kunnen wij u altijd een lage hypotheekrente bieden.

Partners