Dit zijn de 6 voordelen van nieuwbouw

1. Een nieuwbouwhuis kopen voelt vrij

Een nieuwbouwwoning kopen brengt veel voordelen met zich mee. Het meest gehoorde is toch wel de keuzevrijheid die je hebt als koper. Tijdens de bouw kun je persoonlijke woonwensen mee laten nemen. Denk hierbij aan een uitbouw, een dakkapel, een andere indeling van de kamers of het verleggen van aansluitpunten. Ook de keuken en badkamer kun je zelf uitkiezen. Het sanitair is meestal bij de koop inbegrepen. De keuken niet altijd. Als er geen keuken in het huis zit, kun je die volledig naar eigen smaak en idee laten samenstellen. Ook als de keuken en badkamer bij de koop zijn inbegrepen, zijn diverse aanpassingen nog mogelijk. Ga langs bij de showroom en laat je inspireren. Ideaal, want daarmee creëer je een huis dat volledig past bij jouw leefstijl.

2. Als je een nieuwbouwhuis koopt, is alles nieuw

Als je een nieuwbouwhuis koopt, heb je niet te maken met de keuzes van de vorige bewoners. Geen behang afkrabben en een donkerpaarse muur proberen wit te krijgen. Alles fris en nieuw en je kunt dus gelijk beginnen met de afwerking van jouw droomhuis.

3. Bij een nieuwbouwhuis heb je geen omkijken naar het onderhoud

En als je dan eenmaal lekker in je nieuwe huis woont, kun je daar volop van genieten. Geen achterstallig onderhoud, geen klusjes. De komende jaren heb je geen omkijken naar het onderhoud. Dat scheelt tijd én geld!

4. Wie nieuwbouw koopt, koopt een duurzaam en gasloos huis

Een belangrijke reden om een nieuwbouwhuis te kopen is de duurzaamheid. Een nieuwbouwwoning is volledig gasloos. Dat betekent dat je geen last meer hebt van stijgende energieprijzen. Daarbij hoef je in de toekomst ook geen hoge kosten te maken als uiteindelijk ieder huishouden van het gas af moet.

5. Met een nieuwbouwhuis ben je klaar voor de toekomst

Sinds 1 januari 2021 moeten alle nieuwbouwplannen voldoen aan de BENG-normen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Deze normen zijn zo streng dat je verzekerd bent van een uitstekend geïsoleerd en geventileerd huis waardoor het energieverbruik erg laag is. Fijn ook dat alle woningen vloerverwarming hebben.

6. Een nieuwbouwhuis kopen is financieel aantrekkelijk

Ook vanuit financieel oogpunt is een nieuwbouwhuis aantrekkelijk. Zo betaal je geen overdrachtskosten, makelaarskosten en taxatiekosten. Daarbij neemt een nieuwbouwhuis sneller in waarde toe dan een bestaande woning. En in de tijd dat er gebouwd wordt, heb je tijd om wat geld opzij te leggen voor een mooie, nieuwe inrichting.