De Tilman | 6 appartementen Groningen

Groningen

 • Status
  Volledig verkocht
 • Woningen
  6
 • Types
  1
 • Woonoppervlakte
  57 - 98 m2

Omschrijving

Op een bijzondere locatie aan de Noorderstationsstraat in Groningen zijn 6 splinternieuwe, comfortabele en energiezuinige appartementen gebouwd. Ideaal voor wie toe is aan een gelijkvloers huis, iets kleiner wil gaan wonen of een eerste moderne woning wil kopen. Alle appartementen zijn uniek van opzet - en de historische plek is dat niet minder. Het appartementen gebouw wordt per juli 2023 opgeleverd. Er is geen bouwtijd, na deze zomervakantie je nieuwe appartement betrekken is mogelijk!

Het hoekpand waar de 6 moderne koopappartementen in zijn ondergebracht, is het Tilman-complex genoemd, verwijzend naar de gelijknamige familiewinkel die hier ooit gevestigd was. Het bedrijf van de handelaars in witgoed bestaat nog steeds, nu elders in de Noorderstationsstraat. Veel buurtbewoners wilden de karakteristieke plek graag behouden vanwege de historische waarde.
Het pand is opgetrokken uit rode bakstenen van echte Groninger klei afkomstig uit Oude Pekela. In 1855 werd daar een steen- en dakpannenfabriekje gestart omdat door de ligging in de Groningse veenkoloniën turf als brandstof in ruime mate beschikbaar was. De bakstenen in hun karakteristieke kleur geven het Tilman-complex een warme uitstraling.

De 6 appartementen die verkocht worden, hebben allen hun eigen, unieke kenmerken. Liever een tuin dan een balkon? Toch graag twee woonlagen in plaats van alles gelijkvloers? Binnen dit kleinschalige plan is het gewoon mogelijk. De woonoppervlaktes variëren van 61 tot maar liefst 101 vierkante meter. We zetten de verschillende opties op een rij.

Appartement 1
Deze woning bevindt zich op de begane grond en meet ca. 63 vierkante meter. Er zijn twee slaapkamers. Het appartement heeft een tuin/terras aan de zijkant en bovendien een grote tuin aan de achterzijde. Dit is het enige huis van de zes dat zo royaal bedeeld is met buitenruimte, een grote bonus dus voor iemand met groene vingers!

Appartement 2
Dit appartement ligt eveneens op de begane grond. Er zijn ook hier twee slaapkamers en de totale woonoppervlakte is met ca. 63 vierkante meter een fractie groter. Ook hier vind je een tuin/terras aan de zijkant van de woning.

Appartement 3
Het derde appartement ligt op de eerste verdieping en heeft een woonoppervlakte van ca. 61 vierkante meter. Er zijn twee slaapkamers en de woning heeft bovendien een balkon op het westen.

Appartement 4
Ook deze woning is gesitueerd op de eerste verdieping en telt twee slaapkamers. De totale woonoppervlakte bedraagt ca. 61 vierkante meter. Er is een balkon aan de westzijde van het appartement.

Appartement 5
Appartement 5 is verdeeld over twee woonlagen; deze liggen op de tweede en derde verdieping van het pand. Een vaste trap verbindt beide met elkaar. Op de tweede verdieping vind je de woonkamer en keuken en is er een toegang tot een dakterras.
De derde verdieping telt twee slaapkamers, de badkamer en een bergruimte. Met een totale woonoppervlakte van ca. 67 vierkante meter is dit het één na grootste van de zes appartementen.

Appartement 6
Met maar liefst ca. 101 vierkante meter leefruimte is dit de grootste woning van het complex. Het appartement ligt op zowel de tweede als de derde verdieping, met elkaar verbonden door een inpandige, vaste trap.
Het royale huis heeft op de tweede verdieping de woonkamer en keuken, een slaapkamer, badkamer en balkon. Op de derde verdieping zijn een tweede en derde slaapkamer te vinden en bevindt zich bovendien een tweede badkamer.
De fraaie vide biedt een prachtig zicht vanuit de woonkamer tot in de kap van de woning. Er is veel extra lichtinval door de glazen gevel langs de vide.

De 6 appartementen hebben een gezamenlijke fietsenberging. Parkeergelegenheid is voor en nabij de woningen.

De woonomgeving op de grens van de Oranjebuurt en de Korrewegbuurt heeft veel te bieden. Een grote trekker is zonder meer de groene long van Groningen, het Noorderplantsoen, dat om de hoek van het complex ligt. De vele voorzieningen in de wijk omvatten onder meer winkels, supermarkten, terrasjes, kinderopvang en scholen. De levendige woonomgeving heeft bovendien een station op loopafstand waardoor forensen wel heel gemakkelijk wordt.
De Noorderplantsoenbuurt ligt op een steenworp afstand van de oude binnenstad, slechts gescheiden door het Noorderplantsoen en net ten noorden van de voormalige vestingwallen die de stad Groningen ooit omsloten. In1880 werd op een deel van de voormalige wallen gestart met de aanleg van het Noorderplantsoen en zo ontstond in 35 jaar tijd de gelijknamige buurt.
De wijk heeft naar verhouding veel jonge inwoners (tussen de 25 en 44 jaar) en is betrekkelijk rustig, afgemeten aan de bevolkingsdichtheid.

De vrij op naamprijzen variëren (indicatie) vanaf € 289.000,- tot en met € 320.000,- voor de eerste 5 kleinere appartementen. € 440.000 - € 450.000,- wordt voor het grootste appartement van ca. 98 gevraagd.

Zie jij jezelf hier al wonen? Schrijf je dan in als “volger” en wordt op de hoogte gehouden via onze nieuwsbrief. Heb je veel interesse? Kom dan alvast langs, neem dan direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Informatie en verkoop

Boekholt nieuwbouwspecialist
Suikerlaan 25
9743 DA Groningen

T: 050 - 311 46 47
E: nieuwbouw@boekholt-partners.nl

Stel een vraag

Impressies

1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11

Woningtypes

Prijslijst